אובאיטיס אחורי ובצקת ברישתית

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

16/05/2019 | 16:57 | מאת: מירה לוי

שלום, לפני שנה וחצי היתה לי היפרדות זגוגית. במשך שנה פרופסור אמר לי שהכל בסדר למרות שהתלוננתי על שהראייה בעין שמאל נפגעת ומידרדרת מפעם לפעם. לאחר שניגשתי לבית חולים לבדיקות, גילו דלקת עם דליפה בכלי הדם. קיבלתי 40 מג' פרדינזון ולאחר חודשיים הורידו מינון והוסיפו מתוטרקסאט. בעין שמאל יש לי כתמים כהים כמו עננים וריצודים המסתובבים ללא הרף בעין ונוצרה לי בצקת על הרישתית, אני מתקשה לראות ולתפקד. המליצו על זריקת אוזורדקס לעין, 8 כדורי מתוטרקסאט והורידו מינון של פרדינזון ח- 20 מג' עקב הפרעות קצב בלב מעומס התרופות. האם הזריקה תעזור? האם יש מרפא וסיכוי להבריא? האם הראייה תשתפר? תודה מראש, מירה

שלום לך אוזורדקס הינו טיפול יעיל לאובאיטיס בכלל ולבצקת שמרכז הראיה הנגרמת מאובאיטיס. יכול להוסיף ולעתים להחליף את הטיפול בכדורים. לצערי קשה לומר לגבי הסיכוי לשיפור בראיה ללא בדיקה מפורטת ועיון בכל ההדמיות בבוצעו .

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)