הזרקה סוב טנון- סטרואידים

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

04/07/2018 | 20:21 | מאת: יעל

שלום רב, בני בעוד חודשיים בן 4 והתגלתה אצלו דלקת pars planitis בשתי העיניים לפני 7 חודשים. עד עכשיו הוא טופל בדנלון וסטרודקס. הכל השתפר והיה טוב עד שירדנו למינון כמעט 0 (0.5 cc לפעם ביומיים). השבוע בביקורת ראו שהדלקת חוזרת. הרופאה שלנו אמרה שיש אפשרות של שתל אבל עדיף טיפול במטוטרקסט ובינתיים עד שההשפעה שלו תתחיל היא אמרה שצריך להזריק לו סטרואידים סביב גלגל העין. יש לי 2 שאלות- 1. האם יש עוד אפשרויות אחרות שלא כוללת לדכא את מערכת החיסון? 2. מה התהליך של הזרקת הסטרואידים סביב גלגל העין. האם בהרדמה כללית? מתאשפזים? מה קורה אחרי ההזרקה? תודה רבה!

יעל שלום הטיפול באובאיטיס כולל תמיד דיכוי של מערכת החיסון - מקומי ( בעזרת טיפות או הזרקות ליד או בתוך העין) או כללי בעזרת סטרואידים או תרופות כגון מתוטרקסט. ברוב המקרים התוצאות טובות עם שיפור הראיה . הזרקת הסטרואידים היא פעולה קצרה ופשוטה ולמבוגרים נעשית במרפאה. לילדים בגלל שאין שיתוף פעולה אנו מבצעים בהרדמה קצרה. בריאות שלמה !!

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)