שאלה לרופאה בנוגע ל-AMD

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

08/05/2017 | 15:22 | מאת: טל

לרופאה שלום רב, השאלה שלי אמנם לא נוגעת ישירות לנושא הפורום אבל אשמח מאוד לקבל את התייחסותך כרופאת רשתית בעל ניסיון רב. סבתא שלי סובלת מניוון רשתית רטוב מתקדם בשתי עיניה. היא עברה במשך השנים סדרות רבות של הזרקות של אווסטין, לוסנטיס ואייליאה. בעבר, בחלק מהפעמים היה שיפור קל בראייה ובעובי רשתית לאחר ההזרקות, אך בשנה וחצי האחרונות היא מתארת תחושת החמרה די מיידית (לאחר יומיים בערך) אחרי כל זריקה (מסיבה שאינה ברורה ומס' נסיונות החלפה לא הועילו). בבדיקה האחרונה שבוצעה לאחר צילום עדכני הרופא המטפל כתב שיש חדות ראייה 1/60 עם אקסודציה רטינלית ניכרת ללא שיפור והמליץ לנסות כעת להזריק חומר בשם אוזורדקס לעין אחת בלבד שיש בה נוזלים. השאלה שלי היא האם מנסיונך האישי, קופ"ח כללית/כללית מושלם נוטה לאשר השתתפות בהזרקת אוזורדקס לניוון רשתית רטוב לאחר שלא חל שיפור עם זריקות אחרות או שברוב המקרים יש צורך לממן לבד את העלות המלאה והיקרה של החומר. ברור לי שהתשובה אינה מחייבת ובכל זאת אשמח מאוד לקבלת תשובה מפורטת. זה חשוב לי מאוד. המון תודה רבה.

שלום לך הטיפול באוזורדקס או הזרקות סטרואידים בכלל ב AMD אינו מוכח אם כי יש רופאים שטוענים שיש ערך לטיפול זה - לעתים במשולב עם נוגדי VEGF כגון אבטין לוסנטיס או איילאה. אני אישית איני נוהגת לטפל בסטרואידים במקרים אלו ולכן אני לא יודעת אם קופות החולים מאשרות טיפול זה ל AMD. במידה ולא יאושר אפשר לנסות הזרקת סטרואיד אחר לעין ( טריאמצינולון - או בשמו המסחרי קנלוג או טריסנס) . תרופה ז היא זולה וזמינה ואינה צריכה אישור מיוחד. חסרונה הוא במשך פעולה מעט יותר קצר מהאוזורדקס וכן יותר סיכון לעלית לחץ תןך עיני ( כ 30% לעומת 15-20% באוזורדקס) אם כי בעין כזו עם ראיה כל כך ירודה אני לא חושבת שזה ממש משנה. בהצלחה!

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)