טיפול אפיסקלריטיס

דיון מתוך פורום  אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)

28/04/2016 | 22:30 | מאת: צ

שלום, מזה כמה חודשים אני סובל מאודם באחת העיניים. תחילה חשבו שזה אלרגיה וקיבלתי טיפות רלסטט שלא כל-כל הועילו ולאחרונה הלכתי לרופא ה מומחה ואובחן חדש לאפיסקלריטיס\סקרליטיס. זה סוג של דלקת?? מה זה? קיבלתי הפניה לבצע US של העין וצילום קדמי ולאחר הצילום להתחיל בטיפות וכדורים: 1) טיפות NEVANAC שלוש טיפות ביום, אחרי שבוע 2 ואחרי שבוע נוסף רק טיפה אחת. 2) INDOVIS 25 MG שני כדורים ביום לשבוע ואז כדור אחד ביום למשך שבועיים. קראתי ברשת שזה כדור לדלקת, אז במידה ויש דלקת בעין או בגוף שגורמת לאודם אז זה מה שיעזור? זה סוג של אנטיביוטיקה?? 3) FAMOTIDINE 40 MG כדור 1 ביום. לפי נסיונך זה הטיפול המתאים? ולדעתך הוא אמור לעזור ואראה שינוי תוך כמה זמן בערך?

שלום לך אפיסקלריטיס וסקלריטיס הינן דלקות המערבות את דופן גלגל העין והעטיפה שלו. באופן נדיר הן קשורות לזיהומים בחיידקים או וירוסים אך ברוב המקרים אינן קשורות לזיהום אלא תגובה דלקתית בדרך כלל אוטואימונית - כלומר הגוף תוקף את עצמו. הטיפול ינוע ביו טיפות נוגדות דלקת במקרים קלים לכדורים נוגדי דלקת כגון האינדוויס שקיבלת. במקרים קשים נותנים אף טיפול בסטרואידים בכדורים. האבחנה נעשית לפי התלונות ולפי ממצאי אולטרסאונד של העין אליו הופנית. קח את הטיפול המומלץ. תוך כשבוע אמור להיות שיפור . בהצלחה!

03/05/2016 | 22:25 | מאת: צ

קודם כל תודה שירי על התגובה. השבוע אבצע את 2 הצילומים ואז אתחיל את הטיפול. יכול להיות שזה נגרם אולי מתוצאה של שימוש כ-6 שנים בעדשות מגע רכות?? (בעין אחת האודם קיים). פשוט מלחיץ אותי קצת 2 הצילומים שאני עתיד לבצע השבוע ומה שהם יכולים לבשר. לפי נסיונך, אם לאחר חודש טיפול בטיפות וב-2 סוגי הכדורים יעזור ב"ה, יש אפשרות לחזור להרכיב עדשות מגע? ואולי בעתיד גם לבצע ניתוח לייזר ?? תודה.

מנהל פורום אובאיטיס (מחלות דלקתיות של העין)