הריון לידה וגלאוקומה

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

21/03/2018 | 20:22 | מאת: שרון גבע

שלום רב, בת 38 עם קטארקט מולד, עברתי ניתוח להוצאת עדשות בילדות. עין שמאל עצלה. מטופלת ב20 השנה האחרונות בטיפות להורדת לחץ. יש פגיעה בעצב בעין ימין. אני כרגע בהריון ומתלבטת האם ללדת בניתוח קיסרי או לידה טבעית עם אפידורל? האם הלידה משפיעה על הלחץ התוך עיני? מהי המלצתך? בתודה מראש, שרון

זאת שאלה שמופנית אלינו מדי פעם. ככלל, לא ידוע לנו כי קיים סיכון משמעותי להחמרה בגלאוקומה בעקבות לידה טבעית עם אפידורל, כנראה שאין השפעה משמעותית על הלחץ העיני. לכן הגלאוקומה לא אמורה להיות שיקול בבחירת אופן הלידה. כמובן שממליץ לקחת את הטיפול כרגיל ולנטר את הלחץ סביב הלידה. בהצלחה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני