אבחון גלאוקומה - דחוף

דיון מתוך פורום  גלאוקומה - לחץ תוך עיני

14/03/2017 | 22:00 | מאת: דחוף

בת 46,דודה עם גלאוקומה,אבא בן 76 לפני שנה לחץ תקין והשנה 22 התחיל לקבל טיפה ביום וירד ל12 בבדיקה שלי : עד לפני שנה לחץ 11\12 אך לפני שבועיים לחץ 20\20 עובי קרניות 518\524 , שדה ראיה נראה תקין oct 66/69 = הדקקות אך לציין קוצר ראיה - 7.5 / - 8.5 הרופא רוצה להתחיל טיפול להורדת לחץ תוך עיני ( מומחה רשתית ולא גלאוקומה ) מידע נוסף : בצמוד לבדיקה קיבלתי דטמיצין 12 ימים 4 פעמים ביום לדלקת לחמית שאלות : 1. האם ייתכן שדטמיצין גרם לעליה בלחץ העיני . במידה וכן - האם הלחץ יכול לרדת לבד לאחר הפסקת הטיפול בדטמיצין ? אם כן תוך כמה זמן ? 2. האם יתכן שהדקות 66/69 מיקרון ב oct נובעת ממבנה עין עם קוצר ראיה גבוה כשלי? אם כן - איזו בדיקה אחרת ניתן לעשות לעצבי הראיה לקצרי רואי ? 3. האם להתחיל טיפול או להמתין כחודש לתור למומחה לגלאוקומה ? 4. יש לי באופן כרוני קשקשים בריסים/בלפריטיס = האם טיפות להורדת לחץ עיני יחמירו את אי הנוחות ? 5. האם יש לי לחץ עיני אמיתי גבוב יותר בגלל שהקרניות דקות ? לסיכום : מאד לחוצה ומבוהלת מעיוורון אפשרי בעתיד . אני אם לא צעירה לבן 4

עם ידע והבנה מרשימים כמו שלך את לא צריכה להיות לחוצה. אני מאשר ומסכים עם כל מה שכתבת, וגם עם המסקנה שאת מציעה - לא לקחת שום טיפול, לחכות מספר שבועות, ולחזור על מדידת הלחץ. לגבי החלטה על האם יש או לא חשד לגלאוקומה בעיניים כמו שלך עם מבנה עצב לא רגיל עקב קוצר ראייה גבוה, והערכת סיכון לראייה בעתיד, בהחלט כדאי להתייעץ עם מומחה גלאוקומה

מנהל פורום גלאוקומה - לחץ תוך עיני