האם סרטן מעי הגס תורשתי?

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

23/10/2014 | 17:05 | מאת: קרן

האם סרטן מעי הגס תורשתי? במידה וכן מהם האחוזים של אדם שאביו חולה במחלה לחלות גם? או להעביר לצאצאים? כמה זה שונה מבני אדם שאין להם את המחלה במשפחה. ואם האב חולה בסרטן מעי הגס, והאם חולה בסרטן הרחם. יש עוד יותר סיכוי לחלות בסרטן או להעביר את המחלה לצאצאים ח"ו. תודה רבה.

29/10/2014 | 18:57 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב אומנם זה פורום המתעסק בסרטן מערכת עיכול מיוחד הנקרא גיסט אך אענה לך. סרטן מעי גס יכול להיות תורשתי בחלק קטן מהמיקרים בערך 10% מהמיקרים. במיקרה כפי שאת מתארת יש לפנות לגסטרואנטרולוג שזה תחום התמחותו יש כזה בכל אחד מבתי החולים הגדולים והוא יברר דרך עץ המשפחה ובדיקות נוספות , האם אכן ישנה נשאות לאור הנתונים שינתנו לו ואז אפשר יהיה להעריך את הסיכוי ללקות במחלה בהצלחה

מנהל פורום גיסט – GIST