תוצאתct

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

18/09/2014 | 16:04 | מאת: רחל

שלום, אחותי חלתה לפני שלושה ימים בחום ללא סימפטומים. 24 שעות לאחר החום הופיעו כאבי בטן. כאבי עווית באים ו הולכים במרכז ומעל מרכז הבטן. ( כמו עיגול גדול מסביב לקורקבן). אתמול הופיע רגישות גם בצד ימין למטה. תוספתן הוצא לפני שנים. במיון בית חולים נעשה ct ו התוצאה: עיבוי דופני של החלק הדסטלי של הקולון הימני, המקום והאיליום הטרמינלי. מספר קשריות לימפה קטנות בבטן ימנית תחתונה ללא הסננה שומנית. ללא נוזל חפשי בבטן. כלי הדם הגדולים ללא ממצא. הרופא טען שזה קוליטיס ורשם לי שני סוגי אנטיביוטיקה (בדיקות דם תקינות לחלוטין). בסיכום של הצילום כתוב שהממצאים יכולים במקום הראשון להתאים למחלת מעי דלקתית אך גם לימפומה ראשונית של מערכת העיכול. יש לציין שבדיוק לפני ארבע שנים אחותי עברה קולונוסקופיה שהיתה תקינה לחלוטין.אין סיפור משפחתי של סרטן מעי. נושא הלימםומה מאוד מלחיץ אשמח לשמוע מה דעתך ומה מומלץ?

29/10/2014 | 18:59 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב החשד לפי ה CT שאכן ישנה שם דלקת אך לוודא זאת לאחר גמר הטפול האנטיביוטי יש לבצע קולונוסקופיה בהצלחה.

מנהל פורום גיסט – GIST