בירור מצב חשוד

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

06/07/2015 | 19:39 | מאת: חייל

שלום אני חייל בן 20, מזה זמן רב (שנתיים עם הפסקות) יש לי דימום ביציאה וכאבים באזור היציאה. הייתי אצל פרוקטולוג והוא אמר לי שיש תחושה לטחורים אבל לא אמר סופית אם יש או אין. בתקופה האחרונה הייתי בדיאטת דלת פחמימות הכוללת רק ארוחה של חלבונים (בשר וירקות בעיקר) ובמהלכה ירדתי כ8 קילו בכחודשיים יש לציין שהרבתי בפעילות ספורטיבית הכוללים ריצות ואופנים פעמיים עד שלוש בשבוע. בנוסף תדירות היציאות הם שלוש פעמים בממוצע בשבוע (מאז ומתמיד). לא מוכרת לי היסטוריה במשפחה של פוליפים וסרטן המעי הגס. בבדיקות הדם לא נמצאה ירידה ברמת ההמוגלובין ואחוז הלימפוציטים יצא גבוה מהנורמה. לאור כל הדברים לעיל רציתי לשאול מה אתה על המצב האם יש צורך בבירור דחוף, האם יש סיכון גבוה בהתאם למצב המוצג.

09/07/2015 | 19:39 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב לא מובנת לי תשובת הפרוקטולוג אך לאור כך שאתה מדווח על דימומים וכאבים ביציאות היית מבקש הפנייה לגסטרואנטרולוג בהקדם על מנת לבצע קולונוסקופיה ולשלול מצבים שונים כולל דלקות במעי וכן למרות שהסיכוי בגילך נמוך גם סרטן מעי גס

מנהל פורום גיסט – GIST