בדיקת דם סמוי בצואה

דיון מתוך פורום  גיסט – GIST

05/07/2015 | 17:25 | מאת: רותי

שלום רב, אני בת 49, חברת קופת חולים כללית וקיבלתי ערכה לבדיקת דם סמוי בצואה במשך 3 פעמים. שאלותיי: 1) בהנחיות כתוב שאין צורך לשנות את הרגלי האכילה. ראיתי באינטרנט שכתוב להימנע מבשר אדום ופירות וירקות טריים במשך 3 ימים לפני הבדיקה. כיצד עליי לנהוג לפני הבדיקה? 2) במידה ויש בין 2--3 יציאות ביום. האם לקחת דגימה אחת לכל יום או שניתן 2 דגימות ביום? בתודה, רותי

09/07/2015 | 19:37 | מאת: ד"ר עופר פורים

שלום רב, אין צורך לשנות הרגלי תזונה אפ אינך מרבה בבשר אדום אז אין מניעה מתזונה רגילה ניתן לקחת גם 2 דגימות ביום אם יש שתי יציאות על מנת להשיג רגישות טובה של הבדיקה מומלץ לתת 6 דגימות.

מנהל פורום גיסט – GIST