לחץ דם באי ספיקת לב

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

21/09/2015 | 15:56 | מאת: דניאל

אני בן 74 ,עברתי ניתוח ארבעה מעקפים לפני יותר מעשר שנים, עברתי ניתוח שסתום והחלפת שסתום לפני כ-חמש שנים, יש לי קוצב לב, הלה שלי שלושים אחוז מת, מטופל בכדור נורווסק 5 מג לחץ הדם שלי תמיד פחות מ-120\80 האם כאשר מצבי יוחמר,לחץ הדם יעלה או ירד??

דניאל שלום, תודה על פנייתך. ברשותך אציין כי הנתונים שסיפקת מאפשרים הבנה חלקית בלבד של מחלתך הלבבית, אך ניתן להבין כי קיימת ירידה משמעותית בתפקוד הלב. החמרה בתפקוד הלב יכולה להתבטא בצורות שונות, לחץ הדם הינו צורה אחת בלבד, ובמקרה של לחץ הדם - אי ספיקת לב קשה יכולה להתייצג הן עם לחץ דם גבוה והן עם לחץ דם נמוך. קיימים מרכיבים רבים המשפיעים על לחץ הדם כגון משקל, גובה, מין ומחלות רבות אחרות, אתה מטופל בתרופה שגורמת לירידה בלחץ הדם ולכן העובדה שלחץ הדם נמוך מ 120\80 מצביעה על תגובה טובה לטיפול. אשמח לייעץ שוב בהמשך. רפואה שלמה! דן ערבות

06/10/2015 | 17:32 | מאת: דניאל

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב