תשובת בדיקת אקו דופלר

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

21/02/2019 | 14:16 | מאת: רונן י

אני בן 56 בריא בד"כ בבדיקת אקו דופלר נמצא מסתם האאורטלי מסוייד ללא עדות ליתר לחץ דם ריאתי ללא הגדלה של בעליה השמאלית. מה עליי לעשות האם יש טיפול לכך. אני בכושר טוב עושה הליכות ומשחק פעמיים בשבוע כדורגל.

שלום רב רונן , ראשית יש להיות במעקב קרדיולוגי קבוע, ולהעריך האם יש גם הצרות במסתם האורטלי ומה חומרתה, זה שיש הסתידות שם לא אומר שיש כבר פגיעה בתפקוד המסתם. במעקב הקרדיאלי יתווה הרופא אם יש מקום לטיפול ומה תוכנית המעקב . זה שאתה מרגיש טוב וברמה תפקודית טובה זה בהחלט סימן טוב . אנא המשך בתפקוד היומי הרגיל שלך ותאם תור לקרדיולוג בהקדם .

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב