תוצאות אקו דובוטאמין

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

22/11/2017 | 20:38 | מאת: יאלי

שלום רב בעקבות אקג שיגרתי לפני פרוצדורה ניתוחית פורש כלו תקין גל T שלילי v1-v6 הניתוח בוטל נישלחתי לקרדיולוג שטען אוטו דבר נישלחתי לבירור כולל בוצע הולטר לב שהדגים שינויים משמעותיים st t inverted T waves myocardial chronic ischemia בוצע אקו דובטמין הבדיקה הופסקה בהתחלה של ההזלפה בעקבות תופעות של כאבים בראש בכול אופן אכתוב מה ראו אורטה עולה מורחבת 4.2ס״מ כמו כן חדר ימין במגבלות איכות הדמיה לחדר ימין ניכתב טורבלקציות באפקס מעט בנוסף אקו דובוטאמין לא אבחנתי לאיסכמיה ניכתב עוד עדות לירידה בתיפקוד איזורי רקע בעבר היה חשד למחלת arvd לא ניתן היה לישלול אותה באקו לא יודעים ליראות בירור את צד ימין יש טכיקרדיה חדרית מאוזנת בטמבוקור דרלין השינויים בבדיקות מעולם לא היו ועוד דבר באקג באקו היה ivcd השאלה האם משהו מהדברים שציינתי עלול לגרום לקוצר נשימה ומה הם הממצאים ומה עושים ו?? תודה בת 36

שלום רב , המקרה שאת מתארת אכן מעלה שאלה שמצריכה בירור בנוגע לאבחנה של ARVD למחלה זו יש קריטריונים לאיבחון באמצעות אקו לב אק"ג ו MRI לשם כל אלה מומלץ לפנות לקרדיולוג מומחה בתחום לבירור ואיבחון . בנוגע לקוצ"נ שלך ARVD פחות גורם לקוצ"נ כל עוד תפקוד הלב תקין , אך כאמור יש לברר את זה בצורה מסודרת ע"י רופא ולא להסתפק בבירור דרך מייל תודה

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב