קרדיומיופתיה והתמוטטות עצבים

דיון מתוך פורום  ניתוחי אי ספיקת לב

04/05/2014 | 01:49 | מאת: סיסי3

שלום רב, בת 38 3 ילדים, חולת קרדיומיופתיה מאובחנת מזה שנה. אתמול בערב במהלך ריב קשה עם הבעל, נבהלתי נורא!!! הדבר גרם לדופק חזק ומואץ לאחר זמן מה לחץ הדם והדופק ירדו לנורמה, הדופק המשיך להיות חזק, (תחושה שהלב מרעיד לי את כל הגוף), כאב בחזה וכן יובש בפה. לצערי לא הצלחתי להירדם. הייתי במוקד ושם נאמר לי שזו התמוטטות עצבים ונשלחתי הביתה עם ווליום. אני עכשיו 44 שעות ללא שינה בכלל!!! למרות שלקחתי את הכדור. בתחושה שלי ישנה הרעה במצב האי ספיקה. שאלותיי האם יתכן שאירוע מסוג זה יגרום להרעה? מה יכולה להיות הסיבה לאי הירדמות, האם יש קשר ללב? ואיך זה שהכדור לא השפיע כלל? בבקשה עזרתכם, מתה לישון!!!

04/05/2014 | 07:26 | מאת: ד''ר בנימין מדליון

שלום מתח ולחץ יכולים לגרום להפרעות קצב. אני מניח שבצעו אקג ובדקו לך את הדופק במוקד ולא התרשמו מבעייה מסוג זה. למרות זאת, לאור ההסטוריה הלבבית שלך אם תלונותייך נמשכות חשוב לפנות לקרדיולוג המטפל בדחיפות בהצלחה

06/05/2014 | 20:03 | מאת: סיסי3

תודה על תשובתך ואכן נצפו הפרעות קצב באקג, דבר שלא היה קודם, שאלתי היא האם מרגע שנצפות הפרעות קצב, יהיו תמיד הפרעות או שזה משקף את הלב באותו זמן? כמו כן, גם אם יש הרעה ואני מרגישה אותה, לצערי אין כל כך הרבה מה לעשות, זו מחלה חשוכה שרק ניתן להקל על הסימפטומים, אכן? בוכה ומיואשת נורא!

מנהלי פורום ניתוחי אי ספיקת לב