בדיקת MRI לאחר טיפול סטרואידי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

25/08/2014 | 10:20 | מאת: ליאור

שלום רב, אני סובלת מאופטיק נוריטיס ומטופלת בסטרואידים כבר שבועיים, מחר אמורה להתחיל להוריד מינון. הופניתי ל- MRI מוח ועמוד שדרה לחפש MS או NMO, קבעתי תור לשבוע לאחר סיום הטיפול כי הבנתי שהסטרואידים משבשים את תוצאת הבדיקה, האם שבוע זה אכן מספיק בכדי לקבל תוצאה מהימנה? תודה רבה!

שלום ליאור הסטרואידים משנים את ההשפעה של הזרקת חומר הניגוד, אולם אינם משנים את תמונת ה MRI באבחנה של MS או NMO, ולכן ניתן לבצע את הבדיקה בטווח של שבוע בהתאם לתורים..... חשוב שהבדיקה תכלול רצפים מתאימים המכוונים לאבחנות אלו בברכה

25/08/2014 | 17:48 | מאת: ליאור

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם