טרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

09/06/2014 | 09:35 | מאת: אנונימית

שלום אני בקשר עם מישו כבר זמן מה ולאחרונה גילו אצלו טרשת נפוצה הייתי רוצה לדעת מה האחוזים של האנשים הנשאים שמתפרצת אצלם המחלה והאם יש אפשרות למנוע את התפרצות באיזשהו אופן

שלום שכיחותה של טרשת נפוצה בישראל הינה כ 30 חולים ל 100000 איש, במידה והחולה הגיע מארצות צפוניות או דרומיות שכיחות המחלה עולה ( קיים קשר לרמות ויטמין D). בשלב זה לא ניתן למנוע את התפרצות המחלה אולם קיימים טיפולים תרופתיים המפחיתים סיכוי להתקפים נוספים. בברכה

09/06/2014 | 14:14 | מאת: אנונימית

לא הבנתי את התשובה כל כך מה הקשר לויטמין Dהוא עוזר למניעת ההתפרצות או שהוא עוזר רק אחרי ההתפרצות?

שלום נכון להיום אין טיפול או תרופה המונעת התחלת טרשת נפוצה, לרוב המחלה מאופיינת בהתקפים בהם מופיעים חסרים נוירולוגים ותקופת החלמה בהם האדם חוזר למצבו הנוירולוגי שלפני ההתקף או נשאר עם חסר נוירולוגי, ישנם היום מגוון טיפולים הניתנים בזריקות או באמצעות טבליות המפחיתות באופן משמעותי את הסיכוי להתקפים של חסרים נוירולוגים נוספים. נראה שחסר ויטמין D נמצא בקשר להתפרצות הראשונית של המחלה אולם קיימים מגוון נוסף של גורמים המשפיעים שלא כולם ידועים, מתן של ויטמין D לאחר ההתפרצות הראשונית אינו משנה באופן משמעותי את הסיכוי להתפתחות התקפים נוספים בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם