מה הטיפול הנכון ב Nmo

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

05/12/2016 | 20:14 | מאת: שיר

אני חולת Nmo ומקבלת במשך 3 שנים מבטרה.פעם בחצי שנה 1גרם ואחרי שבועיים שוב אחד גרם 1גרם ,עד חצי שנה. רופא חדש מסתמך על בדיקת דם תת אוכלוסין. קיבלתי בפעם האחרונה מבטרה לפני שבעה חודשים מנה אחת עד היום..האם נהוג לעבוד ככה? כרגע אני 7 חודשים ללא תרופה.תודה מראש

שלום שיר דרך המתן הנכונה למבטרה הינה מתן תוך מעקב אחר רמות CD27 ולאחר הוכחה שאוכלוסיית תאי ה B מתאוששת מתן טיפול תקופתי. כאשר הדבר החשוב ביותר שאת מגיבה לטיפול ואין התקפים טיפול נוסף שקיים היום הינה בדיקה ל IL-6 בנוזל חוט השדרה במידה ואינטרלוקין זה חיובי, המלצה על טיפול בטוקליזומאב (אנטי IL-6) שלפי חלק מהמחקרים נחשב אף יעיל יותר לNMO בברכה

06/12/2016 | 22:06 | מאת: שיר

בהמשך לתשובה שלך. אם אני קיבלתי 3 שנים מבטרה לפי הפרוטוקול ולא היו התקפים,לא עדיף להמשיך באותה שיטה? לגבי בדיקת דם תת אוכלוסין, כל כמה זמן צריך לעשות. איך רופא יכול לדעת מתי בדיוק צריך לקבל.כלומר רופא יכול לפספס את הזמן הנחוץ ואז משאיר את החולה לא מוגן?

26/05/2017 | 13:13 | מאת: יהודה

שלום אב. האם אפשר לדעת מי אישר לך את המבטרה האם זה קופת חולים ואיזה . או האם חברת ביטוח?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם