המשך מיחושי הראש הבלתי פוסקים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

28/08/2016 | 16:54 | מאת: מאור

שלום לד"ר אייל מעבר לתחושת הקסדה שאני חש לפעמים. אני מרגיש כאילו רקמת המוח "זזה " או "פועמת" האם יש תופעות כאלו או שאלה כלי הדם המתכווצים ומתרחבים לסרוגין? אציין שעשיתי mri מוח שלכאורה תקין.אבל איכות חיי נפגעה הדברים נמשכים חודשים ללא הפוגה האם 3 חצאי לוריוון ביום יכולים לגרום לכך? האם יתכן שמדובר בתופעה פסיכוסומטית ? האם טוקסינים עשויים לחולל את מחול היסורים הזה? האם טוקסינים יכולים לחצות את ה- choroid plexus המונע כניסתן לנוזל השדרה ולמוח? תודה רבה

שלום מאור תחושתלחץ בראש הינה תופעה מוכרת ומכונה tension headache וסובלים ממנה עד 30% מהאוכלוסיה, כאבים פועמים יכולים להופיע לעיתים עם כי כאבים אלו יותר מאופיינים במיגרנה, לרוב במקרים אלו בדיקת MRI מוח נמצאת תקינה. קיימת תופעה של ריבוי לקיחת משכחי כאבים היכולה לגרום לכאבי ראש, איני סבור שלוריוון בכמות מוגבלת יכולה לגרום לתופעה זו, אם כי אין לשלול אפשרות זו. חלק מתופעות שאנו מרגישים בהחלט יכולים להגרם מתופעות פסיכוסומטיות. לגבי טוקסינים השאלה באיזה טוקסינים מדובר, מקרים אלו לרוב נדירים ממליץ לפנות לרופא המתמחה בכאבי ראש בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם