המשך להודעה הקודמת חוששת מאוד

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

28/10/2015 | 20:22 | מאת: תם

תקציר בת 44 נימול ברגליים במשך שלושה שבועות אוליגוקלונל בסי.אס אף חיובי אמ.אר.אי עמוד שדרה עם בקעי דיסק עם חשד ללחץ קל על החוט עם מיאלופתיה קלה ועכשיו תשובת אמ.אר.אי מוח: מספר מוקדים בעלי אות גבוה בחומר הלבן פרונטלי תת קורטיקלי משמאל פרונטלי מימין וכן פריווונטריקולרי משמאל. ללא האדרה חריגה. חדרים וחריצים ברוחב תקין מעבר צווארי גולגולתי תקין מערות הפנים תקינות. סיכום ללא עדות למוקדים בגומה האחורית וללא מוקדים גסים בחוט השדרה הצווארי. מוקדים מעטים כמתואר בחומר הלבן אשר מבחינה הדמייתית אינם מספקים לקביעת מחלה דימיאלינטיבית אך אתיולוגיה זאת באבחנה מבדלת. אז יש לי טרשת?? או אין לי?? אני בלחץ נוראי

שלום תם הבדיקות הן ראשוניות בשלב זה ידוע שהיה מאורע בודד של דלקת מאורע בודד אינו ניתן להגדרה של טרשת נפוצה, אלה אם היו בעבר ארועים נוספים של חסרים נוירולוגים שהתפתחו בהדרגה ונמשכו רצוף מספר ימים או שבועות. בשלב הבא דרוש מעקב קליני ומעקב אחר בדיקות MRI בברכה

29/10/2015 | 21:12 | מאת: תם

האם במצב כזה כדאי להתחיל בטיפול מונע? לפני חמש שנים היו לי נימולים ביד שמאל נוירולוג אמר שזה כלום וזה עבר האם זה יכול להיות ארוע ראשון? ועכשיו זה הארוע השני?

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם