החזרים בטניים לא תקינים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

05/10/2015 | 14:38 | מאת: אלון 29

מזה כחודשיים סובל מהפרעות תחושה רגל מנומללת, ידיים נרדמות בלילה, לפעמים תחושה של כאב בפנים ותחושת כבדות בפנים על סף הנימול . לפני כחודש בדיקה תקינה אצל הנוירולוגית של קופת חולים , כאבים בפנים הופנתי לאף אוזן גרון ששלח אותי לעשות סיטי פנים , בנתיים הרדמות הידיים בלילה קיימת בפול פאוור . לפני כשבוע התחיל כאב עיניים שגרם לי להגיע אמש למיון שם עברתי בדיקה עיניים (תקינה) סיטי מוח (תקין) ובדיקה נוירולוגית תקינה מלבד החזרים בטניים , לא עברתי בדיקה אורטופדיה או א.א.ג. במכתב השחרור נכתב : לאור העדר החזרי בטן לא ניתן לשלול תהליך דמיאלנטיבי מאחר ואין מעורבות סוגרים חולשה ברורה אך הפרעה קיימת מזה כחודשיים יש להשלים את הבירור הבא באופן מיידי ,בדיקת mri מח ועמוד שדרה לגבי שאלה של מחלה דהמיאלנטיבית אין ספק שהעניין הכניס אותי לסחרור ופחדים משוגעים ואני לא רואה איך ומה לעשות בנתיים עם זה לא והאובססיה לקריאה באינטרנט מחרפנת. לשאלתי .... האם אם כל הבדיקות תקינות כולל רפלקסים וסיטי מח ורק החזרים בטניים לא הופקו באמת יש סיבה לכזו דאגה ? בדיקת עיניים וכו תקינות . מישהו עבר משהו דומה ? תודה רבה לכולם וחג שמח ובריא לכם ולמשפחותיכם

שלום אלון ישנן סיבות נוספות להעדר החזרי בטן, ולעיתים מדובר בתופעה שאינה מצביעה על מחלה. הייתי מתמקד בבדיקת MRI עמוד שדרה צווארי, במידה והרדימות הופיעה בפנים משני הצדדים הסבירות לפגיעה או מחלה דהמיאלנטיבית פוחתת, במקביל במידה והתורים לבדיקת MRI ארוכים ניתן לבצע בשלב ראשוני בדיקות SEP/MEP של ארבעת גפיים, במידה והבדיקה תקינה הסיכוי למחלה דהמיאלנטיבית עוד פוחת בברכה

05/10/2015 | 21:32 | מאת: אלון 29

תחושת ההרדמות בפנים אינה בדיוק תחושת הרדמות כמו תחושת "כובד מסויימת" מחר אמשיך בבירור אורטופדי, אולי שם "קבור הכלב" דוקטור רוזנברג אני מודה לך מאוד על התשובה המהירה! חג שמח לך לבני משפחתך

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם