הרדמות של צד ימין של העורף

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

19/07/2015 | 10:03 | מאת: אלכס

שלום. אני בחור בריא בן 30 עוסק בספורט 3 פעמים בשבוע עובד במשרד ומשתדל לאכול בריא. לפני כמה ימים שמתי לב שיש לי מין הרדמות באצבעות 4 – 5 ביד שמאל ולפעמים יש כמו עקצוצים במקום הנימול וזה לא עובר. אני גם עברתי פצליאזיס של צד ימין של הפנים לפני חצי שנה. כמו כן יש לי מין קהות חושים (הרדמות חלקית) של צד ימין של העורף ולפעמים עקצוצים בצד ימין של הפנים. הלכתי לרופאת משפה והיא הפנתה אותי לבדיקות דם (תפקוד בלוטת התריס, בי-12 וכול'...) כמו כן אני אציין שאני בחור די חרד ולאחרונה פינו אותי למיון עם מה שהתברר כהתקף חרדה. השאלות שלי הן האם חרדה ממושכת יכולה לגרום לתסמינים כאלה ? או שהאם אני גם צריך לרוץ לנוירולוג ולבדיקות נוספות או מה כדאי לי לעשות ? תודה מראש.

שלום אלכס ממליץ לפנות לנוירולוג לשם בדיקה נוירולוגית והערכה, בשילוב התלונות והבדיקה הנוירולוגית ניתן לקבוע האם מדובר בסימפטומים הקשורים לחרדה או לסירוגין בסימפטומים הנובעים מבעיה ממקור נוירולוגי, בכל מקרה אין דחיפות בפניה. בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם