בקלוסל בכדורים

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

22/03/2014 | 13:07 | מאת: מיכל

שלום, אשמח לדעת כמה מומלץ בקלוסל בכדורים לעומת ההזלפה לגוף אחת לכמה זמן, ומה הן תופעות הלוואי הכרוכות בכדורים. הכל כדי להקל על הספסטיות ברגליים, שבגללה אני בקושי הולכת. תודה

שלום מיכל לרוב מתחילים במינון 5 מ"ג 3 פעמים ביום ועולים בהדרגה במינון הבקלוסל עד למינון כולל של 40-80 מ"ג ביום, ואף במקרים לא שכיחים ניתן לעלות עד למינון של 120 מ"ג ליום, אולם לא מומלץ התחלת טיפול ללא השגחת רופא. תופעות הלוואי השכיחות כוללות- בלבול, סחרחורת, בחילות וחולשת שרירים.כמו כן קיימים טיפולים נוספים בכדורים כטיזנידין או דנטרולן וטיפולים חדשניים נוספים שנכנסו רק כעת לשימוש בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם