Nmo

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

05/02/2015 | 01:16 | מאת: רמי

דר שלום אחרי 7 שנים שבו אובחנתי כחולי טרשת והיום יש חשיבה שאני סובל מ nmo איזה ספטומים צריך להיות כדי להגיע ל שמדובר למחלת nmo . האם המחלה הזו יותר קשה מהטרשת ?

שלום רמי מדובר במחלה שונה מטרשת. לשם אבחון של NMO דרושים מספר קריטריונים הכוללים נגע מוארך בחוט השדרה באורך הגדול מ 3 חוליות, תמונת MRI מוח שאינה אופיינית לטרשת נפוצה, נוכחות נוגדנים לאקווה פורין 4, וארועים של דלקת בעצב הראיה או עדות לפגיעה בעצב הראיה לפי שימוש בבדיקות עזר בברכה

06/02/2015 | 13:09 | מאת: רמי

בהמשך לתשובתך.ב MRI צווארי פיענוח ,הודגמו מספר מוקדים פתולוגים לאורך חוט שידרה הצווארי ובחלל התחתון של גזע המח. מוקדים אשר מתאימים לדמאלנטיבים.בחלק התחתון של גזע המח. מוקדים מצד ימין לאורך חוט השדרה. מוקדים מצד ימין אינטרס דולרים ומוקד אחרי בקו האמצע. ויש דלקת בעצב הראיה. זה בשנת 2012 והיום בפענו MRI מח , מוקדים לא אופייניים לטרשת נפוצה . ודלקת חמורה בעצב הראיה . האם יתכן? תודה דר

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם