טיפול לט"נ

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

01/12/2014 | 20:04 | מאת: שי

שלום, אני מטופל במרפאת ט"נ בתל השומר כ - 3 חודשים, נמצאו נגעים בעמ"ש צווארי, אך לא במוח. אני סובל מאוד מתחושות נימול, זרמים חזקים ביותר בכל צד ימין של הגוף, בעיקר בכפות ידיים ורגליים. אני עובר טיפולי פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, אך לא מרגיש שינוי בתחושות ובכאבים העזים. מלבד ליריקה, או אלטרולט, שלא עוזרים לי כלל וכלל, עדיין לא ניתן לי טיפול תרופתי. לאחרונה התחלתי לקבל סטרואידים, והרופאים אומרים שזה הטיפול שאני אמור לקבל [אציין, כי גם הסטרואידים לא מעבירים לי את תחושות הזרמים, הנימול והעקצוצים שאני חש]. שאלתי היא: האם לדעתך זה הטיפול המתאים?? או שכדאי ללכת לשמוע חוו"ד מרופא פרטי בתחום הטרשת הנפוצה, שאולי יכוון אותי לטיפול שונה ומועיל יותר???? תודה.

שלום שי סטרואידים הינו טיפול לשלב החריף של המחלה, לאחר הטיפול בשלב החריף ישנם מספר טיפולים להקלה בתחושת הנימולים, ליריקה הינה אפשרות אחת אולם יש לציין שהתחלת השפעתה אינו מיידי, לרוב אני מתחיל טיפול בנוירנטין, טגרטול הינה אפשרות נוספת. אלטרול הינה תרופה טובה לטיפול בכאבים, אף בטיפול זה ההשפעה אינה מיידית, כמו כן נשאלת שאלה האם המינון מספק, או שיש מקום לעלות במינון הטיפול, טיפול בסטיבקס יכולה להקל על שתי התלונות גם יחד בברכה

20/12/2014 | 17:34 | מאת: גילה

אני גם סבלתי מאותן תופעות שציינת, זרמים חריפים,רעידות וכאבים גם אחרי הסטרואידים . אני לוקחת כדור בשם " למיקטל" כמות של 200 מ"ג בין ל 3 או ארבע כדורים ביום וכשחלפו הכאבים לקחתי במינון נמוך יותר. כבר כמה שנים. המלצה של ד"ר ענת אחירון.

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם