מעבר בין טקפידרה ווהתחליף הגנרי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

05/11/2020 | 00:28 | מאת: סדונה

שךופ, אני חולת טרשת ומטופלת בטקפידרה. כשהתחלתי להשתמש בטקפידרה היו לי תופעות לוואי חזקות אבל אחרי כמה חודשים הן נרגעו לרמה סבירה. לאחרונה העבירו אותי להשתמש בתחליף הגנרי של טבע ושוב יש לי תופעות לוואי חזקות מאוד. האם הן אמורות להירגע? בנוסף יש לי קופסה קיימת של טקפידרה, האם ניתן לחזור אליה אחרי הנוכחית הגנרית ואז לחזור להשתמש שוב בגנריות, או שזה צפוי להאריך לי את ההסתגלות (כלומר להתחיל לי מחדש תופעות לוואי במעבר לטקפידרה ושוב גם בחזרה לגנרי)? תודה

שלום התופעות צפויות לעבור, במידה ולא חולפות ניתן להחליף טיפול, מציע להשאר עם תרופה אחת ולא לעבור בין תרופות בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם