בבקשה הסבר לתוצאת אמ אר איי מוח האם זה נשמע כמו גידול או טרשת

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

17/11/2019 | 11:20 | מאת: רועי

היי אני אחרי תוצאות של אמ אר איי בגלל סחרחורות שהביא אותי לאשפוז של יום בבקשה הסבר קטן אני ממש לחוץ מודגמת מערכת חדרים, ציסטרנות וחריצים תקינה. בקדמת האונה הטמפורלית מימין קדמית ולטרלית להיפוקמפוס נראה מוקד אות גבוה ברצפי FLAIR ונמוך ברצפי T1 ומקבל האדרה מוקדית עד פוקאלית עדינה לאחר הזרקת גדוליניום. אין עדות למוקדי אות חריג או מוקדי האדרה נוספים. האזור לא מוגבל בדיפוזיה ולא מכיל תוצרי פירוק דם. מבנה הגומה האחורית תקין. החזר אות תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים הראשיים. מעבר קרניוצרביקלי חופשי. אוורור תקין של מערות הפנים ותאי המסטואיד. לסיכום: מוקד אות חריג קורטקלי ותת קורטקלי בקדמת האונה הטמפורלי מימין המקבל האדרה קלושה לאחר הזרקת גדוליניום, טיב הממצא לא לחלוטין ברור, דרוש המשך בירור. הנבדקת תופנה לבירור במסגרת אשפוז.

שלום קיים קושי מלהתרשם בלא לראות את ההדמיה מציע לנוירולוג לעקוב ובהתאם למעבר על בדיקת הmri להחליט על בדיקתmri ביקורת בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם