לאחר MRI מוח - האדרה מודגשת בגנגליון הגיסריאני הימני

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

29/05/2019 | 07:54 | מאת: דלית

בת 52. לפני כחודשיים חליתי בשיתוק על שם בל. השיתוק חלף תוך שלושה שבועות. לפני כשבועיים ערכתי בדיקת MRI ואלו התוצאות: "מודגמת מערכת חדרים סימטרית ותקינה. חריצים וציסטרנות תקינים, כולל ציסטרנות פונטו - צרבלריות. רקמת המח תקינה. קומפלקס עצבים 7 ו- 8 תקין. אין עדות לתהליך תופס מקום. רושם להאדרה מודגשת בגנגליון הגיסריאני הימני, יתכן על רקע דלקתי". מה הכוונה ב-האדרה מודגשת בגנגליון הגיסריאני הימני, יתכן על רקע דלקתי? האם יש סיבה לחשוש? אציין שמאז שהפנים החלימו מהשיתוק, יש לי רעידות בעין (בעפעף?). פרט לרעידות לא מפריע לי כלום ומרגישה טוב. אודה לתשובה

שלום מדובר בדלקת של עצב הפנים קרוב לוודאי , כאשר לעיתים קיים קשר לוירוס ממשפחת ההרפס. עקב הדלקת יש האדרה של הגנגליון. ברוב המוחלט של המקרים לא מדובר בתופעה מסוכנת בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם