פענוח בדיקה mri ראש שליייי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

17/04/2019 | 10:41 | מאת: חן
17/04/2019 | 11:05 | מאת: חן

התשובה היא נמצא מוקד זעיר לא ספציפי של סיגנל אבנורמלי בחומר הלבן שאינו מדגים תכונות של מחלה פעילה. הסריקה בגדר התקין

שלום מדובר בממצא שיתכן ואף נמצא באנשים בריאים ללא מחלות נוירולוגיות יש לבצע בדיקת mri מוח ביקורת בטווח של חצי שנה עד שנה לראות אם היתה התקדמות בממצאים

17/04/2019 | 12:26 | מאת: חן

היי תודה על המענה. יכול להיות קשור לטרשת? מה זאת אומרת אין מחלה פעילה

17/04/2019 | 12:35 | מאת: חן

RI של הראש בלי ועם הזרקת ח.נ. דרך הוריד. התוויה - חוסר יציבות. תחושת זרמים בידיים ורגליים. אירוע חולף של חולשת יד ימין. לשלול מחלת חומר לבן. אין בידינו בדיקה קודמת להשוואה. ממצאים: מרקם ומבנה המח שמור, ללא אות חריג, פרט למוקד בודד זעיר של סיגנל FLAIR מוגבר בחומר הלבן הסובקורטיקלי, פרונטלית מימין (סדרה 7 ,תמונה 59 ,(ללא האדרה או רסטריקציה. חדרי המח והחללים התת-עכבישיים שמורים. ללא רסטריקציה בדיפוזיה. ללא דימום פרנכימטי. ללא האדרה חריגה. ה- voids Flow תקינים. הסינוסים ותאי המסטואיד מאווררים. סיכום: פרט לממצא מקרי של מוקד זעיר לא ספציפי של סיגנל אבנורמלי בחומר הלבן, שאינו מדגים תכונות של מחלה פעילה, הסריקה בגדר התקין.

קרוב לודאי שלא

18/04/2019 | 12:16 | מאת: חן

תודה רבה וחג שמח

שלום לפי תוצאות הבדיקה בשלב זה נראה שאין קשר לטרשת בברכה

שלום לא מצורפת בדיקה לפענוח בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם