האם מדובר בטרשת נפוצה?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

16/04/2019 | 07:55 | מאת: חוששת

שלום, לפני כשנתיים התחלתי לסבול מהתקפים של ורטיגו שנמשך זמן קצר ולאחריו שבועות של תחושת דיזינס, חוסר יציבות, לחץ בחלק האחורי של הראש. לאחר כשנה החלו להופיע תחושות נימול בכף רגל ובכף יד בצד ימין. בדיקת עיניים וENG תקינות. בבדיקת MRI מוקד היפראינטנסי בודד שזיהתה הרופאה הנוירולוגית מבדיקת הדיסק . תוצאת הבדיקה הייתה ב.מ.פ. לפני כשבועיים התקף של חוסר מיקוד בעיניים, כאילו שתיהן לא מצליחות להתפקס על נקודה אחת, בייחוד במעבר בין מיקוד במסך מחשב ומיקוד מרחוק, בעיית מיקוד בפנים של אנשים וכו'. הההפרעה נמשכה כ-10 ימים עם הפוגות בהן לא הייתה הפרעה בכלל ואז שוב חזרה. במקביל שוב תחושת דיזינס ולחץ מאחורי הראש. אתמול הופיע שוב נימול בכף רגל ובכף היד. בדיקת עיניים ובדיקת אופטומטריסט תקינה. מודאגת מאוד שמא מדובר בטרשת נפוצה ואיני יודעת אילו עוד בדיקות עליי לעשות. אודה לכל עזרה לגבי מה עליי לעשות בשלב זה. תודה!

שלום בדיקתmri מוח כמעט תקינה די שוללת אפשרות של טרשת הייתי משלים בדיקת mri עמוד שדרה צווארי וממשיך מעקב לגבי הסחרחורת ניתן להשלים בדיקת שמיעה ובדיקת bera והמשך מעקב נוירולוגי לגבי הנימול ניתן להשלים בדיקות פוטנציאלים מעוררים כולל בדיקות mep and sep בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם