mri עמוד שדרה צווארי

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

27/03/2019 | 06:19 | מאת: אור

שלום.התגלת לי בעיה בבדיקת sep ידיים.קופ"ח מוכנה לתת רק בדיקת mri אחת.הנוירולוג ביקש גם צווארי וגם גבי.(והיות ויש לי גם כאבים בגב התחתון האורטופד ביקש גם מותני).איזה מהבדיקות האלה הכי חשובות כדי לפתור לי את הבעיה(חשד לנזק במיאלין).והאם חייבים להזריק בכל הבדיקות האלה גונדוליניום שהבנתי שהוא חוצר מאוד לא בריא ומתרבץ במוח.תודה.

שלום מאחר והתלונה קשורה לידיים בדיקת mri צווארי הינה הבדיקה הכי חשובה בברכה

29/03/2019 | 07:45 | מאת: אור

תודה על התשובה אבל האם חייבים בבדיקה זו להזריק גונדוליניום או שאפשר לראות את הבעיה שלי גם ללא הזרקה? עד כמה הגונדוליניום באמת מזיק? תודה.

שלום לדעתי אין נזק כתוצאה מהזרקה של גדולניום אולם אין מספיק מידע לאורך זמן ניתן לקבל מידע מספק גם ללא הזרקה של גדולניום בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם