טינטון כסימן להתקף ראשון

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

13/01/2019 | 12:59 | מאת: אור כהאן

שלום רב ד"ר, לפני כמספר חודשים התחיל אצלי באופן פתאומי טנטון באוזן שמאל שלא חלף לילה שלום ולא נתן לישון כל חיפוש באינטרנט עולה "טרשת נפוצה" מהפחד והרעש לא ישנתי לילה שלם. למחרת בבוקר פניתי לרופא א.א.ג במפגש כל הבדיקות שלו יצאו תקינות והפנה אותי לבדיקת שמעיה. לאחר יומים/שלושה ימים ביצעת בבדיקת השמיעה שיצאה תקינה לחלוטין ואף הבודקת ציינה שהשמיעה שלי מצוינת ומעל הרמה לגילי (35). יש לציין כי באותו היום בדיוק הטינטון החל לעבר גם לאוזן השנייה. רופא א.א.ג מסר כי אם הנתונים הללו אין מה לעשות וכי כנראה המקור מהמוח והוא לא אמיתי/קיים. הסברתי לו כי אני אני שוחה אחת לשבוע והאם יש אפשרות שיש נוזלים והם הגורים, הוא ענה לי שיתכן מאוד שהצטברות נוזלים היא הסביה והפנה אותי לבדיקת נוזלים באוזניים. כאשר אני מחכה לבדיקה, הטינטון הפסיק. אמרתי לעצמי שהסיבה היא נוזלים ועזבית את זה. אבל כעבר כמה שבועות התחילו לי בעיות קשות מאוד של תחושה בכל חצי הגוף. שהתבתאו בנימול ותחושת שריפה בכל חצי הגוף מהראש פנים יד ורגל (ימין), זה נמשך לסרוגיןן במשך שבועים +-. אחרי חודש מהמקרה התחילו כאבים ברגל ימין תחושת שריפה ונומול כמעט ולא קימים. רק כאב שהולך ובא. אני פונה אליך כי בשבועות האחרונים התחיל לי שוב טינטון בשני אוזנים שהולך ובא הוא נשאר לכמה שעות והולך זה קורה כמעט בכל יום. הוא לא משמעותי מאוד ולא חזק במיוחד. התרגלית אליו והוא לא הכי מפריע לי כי אני יודע שהוא חולף. נ.ב חשוב להבהיר : יכול להיות גם שהוא קבוע 24/7 והעוצמה משתנה, שוב...די למדתי לחיות איתו, אציין גם שהוא נשמע כמו תדר גבוהה/גבוהה מאוד ולא נמוך. לפעמים הוא היה מתעצם עם פעימות לב חזקות, ותמיד אם אני מזיז את הראש לצד הטינטון גובר השאלה היחידה מהוא הקשר בין טינטון מסוג הספציפי הזה לטרשת נפוצה אם בכלל. בתודה והערכה רבה

שלום לא קיים קשר בין תדירות הטינטון לטרשת נפוצה, עקב הטינטון והפרעות התחושה ממליץ לבצע בדיקת MRI של המוח וחוט השדרה הצווארי במידה ותקין הסבירורת לטרשת נפוצה אינה קיימת. בנוסף עקב קשר בין הטינטון לפעמיות הלב, ממליץ על ביצוע בדיקת CTA של עורקי המוח והצוואר בברכה

21/01/2019 | 01:27 | מאת: אור כהאן

ראשית תודה רבה, אני באמת מודה לך על התשובה. שנית מצאתי מחקר שנערך בישראל(Sudden sensorineural hearing loss in multiple sclerosis: clinical course and possible pathogenesis ) שאומר שכמעת ואין סיכוי לחזרה של הפרעות שמיעה במחלת m.s. ובעצם השאלה אליך ד"ר הייתה האם במקרה שלי שהטינטון חוזר לסרוגין לא קבוע הוא לא סימפטום. 2. האם אתה מתכון לדופלר קרוטיס של עורקי המוח??? 3. באמת מודה לך על היחס וסליחה על שאלה זו אבל האם לדעתך הסיכוי אצלי לm.s נמוך?

שלום התכוונתי לבדיקתctaשל עורקי המוח והצוואר ולא דופלר. הבדיקה הכי משמעותית שתגיד האם יש מחלה דלקתית או לא הינה mri במידה והבדיקה תקינה אז אין לך טרשת בברכה

19/08/2021 | 19:03 | מאת: שלומי

אור תוכל לעדכן מה קרה עם הבדיקות? יש לי את אותו סיפור בדיוק! 0524667011

19/08/2021 | 19:28 | מאת: שלומי

ד"ר רוזנברג יש לי את אותו מקרה, עשיתי c.t. עם חומר ניגוד, האם בבדיקה זו אפשר לבדוק את מצב העורקים, הוורידים והאם יש בעיה בהם? או שאני חייב לעשות c.t.a בשביל זה? אני לפני m.r.i, האם זה יספיק לבדיקת כלי הדם? ואם לא, מאיזה רופא מבקשים c.t.a? תודה מראש.

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם