בהמשך לעניין שילוב טקפידרה ומטותרקסט

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

04/09/2018 | 22:45 | מאת: רחלי

ראשית רב תודות על התשובה שבהחלט נותנת קצת תיקוה לאופטימיות. האם המטותרקסט המיועד למחלת עיניים יכול לשמש גם כהגנה על הMS? למעשה לאחר הורדת הטקפידרה...נשארת ללא תרופה/הגנה . או שבכלל לא זקוקה במידה וזהו סיבוך מהאומירה... דרך אגב בדיקת אוליגוקלון מע.ש חיובי אך להבנתי יכול גם להעיד על שאר המחלות האוטואימוניות שלי ולא רק MS

שלום ראשית האבחנה של טרשת נפוצה אינה וודאית וכמו שציינת הבדיקה של אוליגוקלונל בנד אינה ספציפית ויכולה להיות חיובית בכל מחלה דלקתית או זיהומית המערבת את המוח, ישנם מקומות שהראו יעילות לטיפול במטוטרקסט אך הנל כאמור אינו טיפול שגרתי לטרשת בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם