תוצאות בדיקת MEP ו SEP

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

26/07/2018 | 11:42 | מאת: ענת

שלום רב, אני בהליך בירור בשל בעיות וכאבים ברגליים ובידיים (קשיי הליכה, עמידה לאורך זמן, כאבים, נימול וחולשה ) - נשלחתי לעשות סדרת בדיקות כולל MRI מוח שם נמצאו נגעים בלתי ספציפיים וצריך לעשות שוב בעוד כמה חודשים, MRI עמוד שדרה שהראה בלטים לא קריטיים, EMG שהיה תקין, בדיקות מעבדה מראות מדדי דלקת מוגברים ואנא ואנטי דנא מוגברים לסירוגין (היו גם שליליים וגם חיוביים) ובדיקה אחרונה בדיקת MEP ו- SEP בה התוצאות: גפיים עליונות: בתגובה לגירוי מגנטי של השורשים המוטוריים C8 זוהה המענה המוטורי בחביון בתחום הנורמה בשני הצדדים. חביום הF WAVE נמצא בגדר הנורה, זמני הולכה בשורשים המוטוריים נרשמו מאורכים מעט מהתקין בשני הצדדים. בתגובה לגירוי מגנטי של קליפת המוח המוטורית זוהה המענה המוטורי תקין, התגובות בחביונות מאורכים משני הצדדים (כולל זמני ההולכה בשורשים). גפיים תחתונות: גירוי מגנטי של השורשים S1 זוהה המענה המוטורי במשרעת נמוכה אולן בחביון בתחום הנורמה דו"צ. אין עדות להאטת הולכה מרכזית במסילות התחושתיות והמוטוריות. יש עדות להפרעות הולכה בשורשים המוטוריים בע"ש צווארי משני הצדדים. יש לציין שיש לי הפרעות גם בידיים אבל ההליכה יותר קשה. MRI צווארי הראה בלטים קלים מאוד. מטופלת בפלקווניל, סימבלטה, והיה גם טיפול בפרנדיזון. ברור לי שאני צריכה לחכות לפגוש את הרופאים אבל מה כיוון הבדיקה הזו בכלל אומר? אשמח לכיוןן. האם זה מצריך בירור טרשת? האם זה שולל או מחזק חשד ללופוס שגם עלה כאופציה? תודה רבה

שלום בהתאם להמלצות לא נראה שהכיוון הנוכחי הינו טרשת, כאמור צריך לחזור על בדיקת MRI מוח, לגבי לופוס בשלב זה נראה שאינך ממלאת את כל הקריטריונים בכל מקרה ממליץ הפניה לראומטולוג כמו כן אפשרי פגיעה של small fiber בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם