טרשת נפוצה ואולי לא?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

19/07/2018 | 21:00 | מאת: יניב

שלום, קיבלתי תשובות של Ap, Sep עליון ותחתון לא תקין, Bera לא תקין, Vep תקין mri עם נגע רחד ממקור לא ידוע, Lp עם עדות של נגעים בחוט ולא בדם, בדיקה לא תקינה, שאלתי האם לאור זאת לרופא יש אפשרות לקבוע האם זאת טרשת ואם כן איזו? ואולי לא בגלל שאין עדות מספקת בבדיקות ההדמיה, אני סובל מהתקפים פסיכים של כאבים כל שנה למשך שלושה חודשים ללא שום טיפול מלבד קנאביס. יש מצב שזה לא טרשת אולי משהו אחר? או שהנתונים הנ"ל יספיקו לאבחון תודה יניב

שלום בשלב זה לא ניתן לקבוע ומומלץ המשך מעקב, בדיקות פוטנציאלים מעוררים אינם עוזרים לאבחנה במקרה זה וכן הבדיקה מה LP אוליגוקלונל בנד אינה רגישה מספיק, המלצה לחזור על בדיקת MRI מוח בטווח של 3 חודשים וכן המלצה לביצוע בדיקת MRI עמוד שדרה גבי וצווארי להשלמת התמונה בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם