נוירונטין ומניעת יצירת סינפסות

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

01/07/2018 | 18:27 | מאת: אלון

שלום. בן 40. מקבל נוירונטין עפי המלצת הנוירולוג. לאחרונה קראתי מחקר שבוצע בסטנפורד ב2009 שהראה שלמעשה מנגנון הפעולה מבוסס על מניעת יצירת סינפסות חדשות במוח. הדבר הוכח בעבודה בחיות מעבדה. כיוון שיצירת סינפסות חדשות היא תהליך מתמשך לאורך החיים וכנראה בעל חשיבות לשימור התפקוד של המוח- האם אין פה סיכון משמעותי לפגיעה קוגניטיבית מואצת בגיל צעיר עקב שימוש ממושך?? אודה לדעתך.

שלום הטיפול משפיע על סינפסות מסויימות ולא באופן גורף, אין הוכחה מקובלת שטיפול בנוירנטין משפיע על קוגניציה באנשים בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם