חשש לטרשת נפוצה- מה זה יכול להיות?

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

27/11/2017 | 11:26 | מאת: אנונימית

שלום. אני בת 19 ומזה כשלוש- ארבע שנים אני סובלת מתחושות מוזרות ברגליים הכוללות עקצוצים, נמלולים וכדומה (לעתים בידיים). שמתי לב שזה קורה לרוב בתקופת החורף. ביצעתי בדיקות MRI ו- EMG לפני כשלוש שנים, אך הממצאים יצאו תקינים וכרגע אני בצבא, אז אין ממש אופציה לעשות בירור מעמיק. ייתכן שהתסמינים נובעים מחרדות (פסיכוסומטיים) ולא כתוצאה מנזק במערכת העצבים? הנושא פשוט ממש מלחיץ אותי. אודה לעזרה.

שלום יתכן והסמנים נובעים מחרדה, הייתי ממליץ לפנות לנוירולוג מומחה לשם בדיקה נוירולוגית, ניתן לחזור על בדיקת mri מוח וצוואר במידה ותקין הסיכוי לסיבה נוירולוגית לתלונות נמוך בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם