כאבים בצד ימין + CT נמצא הסתיידות דופנית בעורק הכסל הפנימי ימיני

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

03/05/2017 | 13:17 | מאת: גיא

שלום דוקטור אני בן 30 בחור בריא -מזה כשלושה חודשים אני סובל מכאבים בצד הימני התחתון במותן האחורי,הכאבים הם כמו מכה שקיבלתי אך לא קיבלתי שום מכה וגם אני סובל מזה כשלושה חודשים כבר, נשלל האפשרות לאבנים בכליות לאחר אולטרסאונד וCT דרכי שתן וכליות. ממצאים תקינים אך הכאבים ממשיכים ומקרינים לאזור המפשעה הימנית . הכאב עמום ומפריע לי גם בשינה. ישנו גם כאבי גב אבל לא משהו שהוא חריג אלא רגילים שבדר"כ אני סובל. בCT כליות נמצא לי הסתיידות דופנית בעורק הכסל הפנימי ימיני והרופאת משפחה שוללת אפשרות שיש לזה קשר לכאבים שלי אשמח להסבר מזה אומר הסתיידות דופנית בעורק הכסל הפנימי ימיני ואם יש צורך לדאגה או טיפול? ובנוסף אם יכול להיות קשר לכאבים שאני סובל מהם? ואם לא אז מה יכולה להיות מקור הבעיה של הכאבים מצד ימין ? צירפתי את קובץ ממצאי בדיקת ה CT טומוגרפית הבטן והאגן

שלום גיא הסתיידות בדופן הקסל יכול להגרם ממחלה טרשתית של כלי דם- שומנים גבוהים בדם, עישון מאד משפיע, משקל עודף, עליה ביתר לחץ דם וסכרת, נראה שלממצא זה אין קשר למקור הכאבים קיימים מספר גורמים כולל מפרקים(דלקת של מפרק הירך), כאבים המקרינים מהגב לשם כך כדי לפנות לנוירולוג, הרניה- המלצה לפנות לכירורג כללי בברכה

03/05/2017 | 22:58 | מאת: גיא

האם כאבי גב או עצבים יכולים להקרין גם לכאב במפשעה הימנית? אני רוצה להדגיש רק שהכאבים הוא כאב עמום ממש כמו מכה או צביטה, והכאב מתגבר אם אני נשען על האזור. אשמח לתדרוך מה עליי לבקש מרופאת המשפחה? אורתופד? נויורלוג או כירורג? בנוגע להסתיידות נשלחתי לעשות בדיקת אולטרסאונד בטן ואגן, האם עליי לבקש משהו נוסף? אינני מעשן או משקל עודף ומבדיקת הדם האחרונה לא נראה כולסטרול גבוה . מצורפת תמונה של בדיקת הדם האחרונה שלי הדבר החריג היחידי שהיה לי זה דם בשתן ERYTHROCYTES-U STRIP ברמה של 10 ul.

שלום גיא כאבים גב בהחלט יכולים להקרין למפשעה, ממליץ שתתחיל עם אורטופד, ובמקביל תקבע תור לכירורג כללי בשאלה של הרניה (מרים משאות כבדים? משקולות? אם כן מומלץ להפסיק) מבחינה נוירולוגית ניתן לבדוק דופלר קרוטידים האם יש הייצרות או הסתיידות , האם מדובר בפגיעה בכלי דם נוספים? במידה וקיימת בעיה הייתי מבצע בירור לקרישיות יתר, כאמור רק במידה וקיימת בעיה בכלי דם נוספים

04/05/2017 | 11:28 | מאת: גיא

לא אני לא מרים משקולות כבר למעלה משנתיים אוקיי אתחיל עם אורתופד ואבדוק את הגב. בנוגע להקרנה למפשעה אני מבין את שזה כן יכול להשפיע, ומה בנוגע לכאבים בצד ימין אזור כליות יש לזה קשר? כי שם מקור הכאב שלי

שלום לגיא צריך להבדק ע"י אנשי מקצוע בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם