בדיקת קרדיוליפין וטרשת נפוצה

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

24/04/2017 | 22:09 | מאת: הופ

אני נמצאת בהליך ברור לטרשת נפוצה עקב mri מח עשיתי בדיקות דם לקרישיות יתר בנוסף לבדיקות דם (בעברי אובחנתי עם itp במעקב) הבדיקות דם היו תקינות למעט cardilipin igm ab 7.9 שגבול הוא 7 ו compliment c4 45.9 שהגבול 40 האם אלו תוצאות שיכולות להיות גם בטרשת נפוצה?

שלום הופ תוצאות בדיקות אלו אינן קשורות לטרשת נפוצה, ומבוצעות לרוב לשלול מחלות אחרות, הבדיקה לאנטי-קרדיוליפין נועדה לשלול APLA, כאשר הנוגדן החשוב הינו לופוס אנטי-קואגולנט, בדיקה למשלים אינה ספציפית ונמצאת במגוון מחלות אוטואימוניות, יש לציין שתוצאות הבדיקות הינן גבוליות בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם