אטרופיה מוחית - אימי בת 76

דיון מתוך פורום  טרשת נפוצה - רמב"ם

20/02/2017 | 23:41 | מאת: ליאן

שלום רב, קיבלתי תשובה לסיטי מוח לאימי בת ה- 76 בו נרשם כי לאימי יש אטרופיה מוחית. אימי משכילה עבדה ולימדה במכללות עד לפני שנה. לאחר עיון רב בנושא עולה כי זה דילדול מוחי אזורי בשלב התחלתי של טרשת נפוצה. אני פניתי לרופאה וביקשתי המראיי מוח כדי שנוכל לראות את הפלאקים ולעקוב אחר התקדמות המחלה. הבנתי שיש עוד בדיקה שבודקת את רמת האטרופיה של המוח ולה משמעות פרוגנוסטית לגבי שלבי ההתקדמות המחלה בעתיד . איפה ניתן לבצע את הבדיקה הזו? אודה לתשובתך, תודה, הבת

שלום בגיל 76 לא צפוי להופיע התקפים של טרשת נפוצה, קרוב לוודאי מדובר בטרשת עורקים מחלה דלקתית של כלי דם כתוצאה מיל"ד, סכרת, שומנים וכו'. כאשר הבדיקה הממולצת הינה הדמיה המדגימה את כלי הדם כמו CTA בברכה

מנהל פורום טרשת נפוצה - רמב"ם