פנייה לקבלת חוות דעת

דיון מתוך פורום  לופוס

08/10/2016 | 23:46 | מאת: לי

שלום רב! אני בת 32, מאובחנת עם פיברומיאלגיה מזה כ8 שנים. בנערותי סבלתי מדלקת מפרקים ומאובאיטיס קשה במשך שנתיים רצופות. לפני כשנה, החלה להופיע לי פריחה על הפנים ואפטות בפה. לפני כחצי שנה, שוב הופיעה לי דלקת מפרקים בכל המפרקים הגדולים. מלבד זאת, מגיל 20 אני סובלת מהתכווצויות קשות ביותר בכל חלקי הגוף, שמופיעות גם במאמץ וגם במנוחה ונמשכות כעשר דקות בממוצע והן כואבות במיוחד. עברתי בירור נוירולוגי ושללו ניוון שרירים וטרשת נפוצה וגם מחלת מקארדל. לאחרונה ההתכווצויות נעשו קשות במיוחד, ובמהלכן אני מרגישה גם בחילות וגם זרמים מכף רגל עד ראש. הראומטולוג שאליו פניתי חשד מיד בזאבת ושלח אותי לבדיקות דם בקופת חולים. הבדיקות יצאו תקינות. הana היה לפני חצי שנה 0.4 ותוך שלושה חודשים נהיה 0.8. רציתי לשאול האם יש לכך משמעות? לאור כל הסבל המתמשך שלי, ולכך שלא מוצאים שום דבר בבדיקות הדם, אינני רואה שום טעם לחזור לרופא. האם לפי דעתכם יש סיכוי לקבל אבחנה?

שלום רב, כפי שכבר עלה בתשובות לשאלות קודמות בפורום הזה, ANA אינה בדיקה אבחנתית למחלה אלא כלי עזר בלבד. התאור של הרקע הרפואי שלך מעלה שאלה לגבי האבחנה- פיברומיאלגיה- אולי, אבל בנוסף ככל הנראה מחלה נוספת. האם לופוס (מניח שזו השאלה בגלל שמדובר בפורום לופוס)? כדי לענות על השאלה צריך לקחת בחשבון נוגדנים נוספים (אנטי DS-DNA, אנטי סמית ועוד), בדיקות נוספות כמו שתן לכללית, שתן למשקע ויחס חלבון לקריאטינין בשתן וכמובן בדיקה גופנית מדוקדקת. אציין כי ה ANA שבוצע אינו איכותי מספיק ויש לחזור על הבדיקה בשיטת אימונופלורוסנס. אוסיף שאובאיטיס ודלקת מפרקים מעלה שאלה לכיוון של מחלות מפרקים מסוג ספונדילו-ארטריטיס הכוללות פסוריאזיס, מחלות מעיים דלקתיות וסאקרואילאיטיס. כדאי לבחון גם לכיוון זה. לסיכום, עושה רושם שמבקרה שלך אי אפשר לתלות הכל בפיברומיאלגיה ויש להמשיך את המעקב והברור

מנהלי פורום לופוס