דלקת במפרק הלסת

דיון מתוך פורום  לופוס

06/10/2016 | 12:46 | מאת: לינוי

שלום אני חולת לופוס כבר 12 שנים. לאחרונה התחתלתי לחוש כאבים באוזן ופניתי לרופא א.א.ג אשר איבחן דלקת במפרק הלסת. האם תופעה זו ידועה בקרב חולי לופוס? ומה אני יכולה לעשות על מנת להקל את הכאבים? תודה רבה

הי, דלקת או כאבים במפרק הלסת היא בעיה מאוד שכיחה שאינה קשורה דווקא ללופוס. הסיבה הכי שכיחה היא שחיקה, חריקת שיניים (בעיקר בשינה בלילה). כדי לקשר את הבעיה דווקא ללופוס, צפויים להתרחש דברים נוספים, כלומר התלקחות של מערכות נוספות בגוף (הופעת כאבים במפרקים נוספים, פריחה, הפרעה בתפקודי כליה וכו') כמו גם שינויים במעבדה המעידים על התלקחות לופוס (שינויים במדדים אוטו-אימונים). במידה והבעיה ממוקמת רק ללסת, הטיפול צריך להיות מקומי- סד לשיניים בשימוש בלילה, פיזיטרפיה, לעיתים הזרקה מקומית של קורטיזון. בכל מקרה צריך לעשות צילום ולשקול ביצוע CT. המקרה צריך להיות מנוהל ע"י רופא פה ולסת. בהצלחה, רק בריאות וגמר חתימה טובה

מנהלי פורום לופוס