ויטמינים ותוספי תזונה לחולי לופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

03/10/2016 | 21:25 | מאת: נטלי

שלום. האם מותר לקחת ויטמינים כללים , אם אני חולה בלופוס? האם מותר לקחת קולגן שעוזר לפרקים לפחות פעם בשנה במשך כמה שבועות? האם יש ויטמינים וכו שאסורים לחולי לופוס? תודה

שלום נטלי, מאוד קשה להוכיח במחקרים מבוקרים תועלת של מזונות/תוספי מזון/ויטמינים והשפעתם על חולים במחלות כרוניות, כולל בלופוס. עד כה, ככל הידוע לי, לא נמצאה הוכחה ליעילותם במובן של מדדים בבדיקות מעבדה, הדמיות או בבדיקה גופנית. כן נמצא שאורח חיים בריא עם דיאטה מאוזנת יכולה לשפר את איכות החיים, וכמובן להפחית את הסיכון לסיבוכים מהמחלה (למשל, טרשת עורקים, סכרת ועוד). בהקשר שלילי יש לציין את נבטי אלפלפא המכילים חומצת אמינו L-canavanine שיכולים לגרום לתסמיני מחלה וכדאי להימנע מהם

05/10/2016 | 23:03 | מאת: נטלי

תודה על תשובה. אני אישית רוצה להתחיל לקחת ויטמינים כי השנה אני המון חולה בכל מיני וירוסים וכו,בגלל זה דואגת שויטמינים לא יעשו לי נזק...

מנהלי פורום לופוס