פיברוזיס ריאתי וחשש לזאבת - לופוס.

דיון מתוך פורום  לופוס

29/09/2016 | 12:19 | מאת: א.

בת 65 שנים, ברקע מחלת ריאה פיברוטית IPF, מזה כשנה. מטופלת באופב. לאור ערכים חריגים לרעה, של תיפקודי הכליות עם חשד לאי-ספיקה,אושפזתי בבית החולים למשך 9 ימים.שם בבדיקות דם נרחבות נמצא: ena ab:שלילי 0.5 histones ab: חיובי 79.9 ca 15.3 :43.6 ca 125: 47 anca: חיובי ליקוציטים: 15 המוגלובין :9.7 plt: 493 שתן: ללא שרשראות קלות בנס גו'נס. אלקטרופזה חלבונים: mixed proteinura ראומטיד פקטור::9.7 100.3H crp :10.48 cpk קריאטנין:2.24 סוכר:90 חלבון בשתן ( איסוף) :452 טרופונין T:24H, החשד הוא להתפתחות לופס או וסקוליטיס- מוזמנת לביופסיה של הכליות. מה דעתך לאור מחלת הרקע בריאות ומימצאי האישפוז ? ב. היית ממליץ על הרחבבת הבירור ההמטולוגי?

החמרה בתפקודי כליות, מחלה ראות כרונית וANCA חיובי בהחלט מכוון למחלה דלקתית של כלי דם = ווסקוליטיס. במידה והדברים קשורים (מוכח בביופסיה, מהריאה, מהכליה או מאיבר אחר שפגוע) הטיפול הוא במינון גבוה של סטרואידים ותרופה נוספת (במקביל) המשפיעה על מערכת החיסון. יש לערב ראומטולוג לצורך הערכה מקיפה.

מנהלי פורום לופוס