נוגדני AB - RO

דיון מתוך פורום  לופוס

10/12/2015 | 19:09 | מאת: משה

שלום רב. לפני 3 שנים עקב חולשה ממושכת נשלחתי לבדיקת ANA שיצאה גבולית ואנטי רו מעט מוגבר. כיום ANA היא 3 ואנטי רו עלה בצורה חדה ל 105 (ערכי מכבי) אציין כי פרט לחולשה מדי פעם אין לי כל תסמין קליני שאלותי: 1. מה ניתן להסיק בנוגע לסיכון לקבל לופוס לאור הנתונים? 2. האם עליה מתמדת באנטי רו נותנת לנו אינדיקציה כלשהי או שלא משנה לנו שיש עליה ? אודה מאוד להתייחסותכם משה

10/12/2015 | 21:13 | מאת: משה

שאר המדדים האוטואימונים תקינים פרט ל AB HISTON מעט מוגבר

משה שלום עניתי על שאלתך במלואה בתשובה שנתתי על נוגדני AB-RO. חג נחוכה שמח

משה שלום, נוגדני anti- Ro אינם ספציפיים ללופוס ומופיעים במחלות ראומטיות נוספות דוגמאת תסמונת סיוגרן העלולה גם היא להתבטא בעייפות כללית ולרוב יש בה תסמינים נוספים כגון יובש בעיניים ו/או בפה. כדי להעמיד אבחנה של לופוס דרושים מכלול של תסמינים קליניים ומעבדתיים אשר לעיתים אינם מופיעים בתחילת ההסתמנות וייתכן ויופיעו רק בהמשך המעקב. חולשה או עייפות כללית הינם תסמינים לא ספציפיים ועלולים להופיע גם במחלות שאינן ראומטיות כך שבהעדר תסמינים נוספים לא ניתן בשלב זה להעמיד אבחנה ראומטית ונדרש בעיקר מעקב. לגבי רמת הנוגדנים - במקרה של נוגדני anti Ro אנחנו מתייחסים לערך כחיובי או שלילי אלא אם הרמה נמוכה וגבולית בלבד ואז יש מקום לחזור על הבדיקה. עליה ברמת נוגדני anti Ro איננה מצביעה על מחלה פעילה יותר או קשה יותר. בשאלת ההמשך שלך הוספת כי נמצאו גם נוגדני anti-histone חיוביים. נוגדנים אלה יכולים להופיע בלופוס או בתסמונת המחקה לופוס הנגרמת מתרופה וחולפת עם הפסקת התרופה. על פי הנתונים שציינת לא ניתן להעמיד אבחנה ואם החולשה חלפה ואין תסמינים קליניים האופיינים ללופוס או מחלה ראומטית אחרת ואין ממצאי מעבדה נוספים התומכים במחלה ראומטית מומלץ המשך מעקב ראומטולוגי סדיר והחלטה על טיפול בהתאם למכלול של תסמינים וממצאי מעבדה.

12/12/2015 | 17:53 | מאת: משה

1.בדיקת אנטי היסטון היא ספציפית ללופוס או שהינה כללית לכלל המחלות האוטואימוניות? 2.בעקבות החולשה המתמשכת היו 2 רופאים מנוסים שטענו שמדובר בCFS. האם עפ"י ניסיונך ANA חיובי אופייני גם ל CFS? אני מאוד מודה לך על תשובותייך והתייחסותך המושקעת חנוכה שמח משה

מנהלי פורום לופוס