לופוס?

דיון מתוך פורום  לופוס

22/11/2015 | 10:36 | מאת: אני

שלום, כאבים בפרקים ונפיחות במיוחד באמצבעות הידיים, נשירה חזקה ושיער שנראה קרוע ולא מסודר כמו שהיה תמיד. נשלחתי לעשות בדיקות דם שכיצאו תקינות ומה שלא יצא תקין הרופאה אמרה כי יש לי לופוס?? הבדיקות נעשו כבר מספר פעים בהפרשים של 3-4 חודשים ובשי שיטות. אני מקבלת פלקווניל שנראה כי לא עוזר. רק כאשר קיבלתי פרדינזון הרגשתי הקלה באצבעות הידיים. ANTINUCLEAR AB )ANA-POSTIVE DNA DS AB-16 כשהתווך עד 6 בבדיקות קודמות היה יותר גבוהה במעט SM)ANTISMITH AB-גבוה בתוך הנורמה ופעם אחת יצא 1.1BORDERLIN SMRNP-4.7 הגיע גם ל 5 RNP-66 DNA AB CONF-NEGATIVE ANA PATTERN-SPECKLED ANA TITER-POSTIV 1:80 C3-95 נמוך בתוך הנורמה C4-17 נמוך בתוך הנורמה כמו כן מדי פעם יצאו מדדי דלקת בדם RBC מעט נמוך מהנורמה MCH מעט גבוהה מהנורמה MCHC מעט נמוך מהנורמה. בדיקה חדשה שיצאה חיובית ANA CYOTOPLASMA מאחר שהפלקווניל לא עוזר אני מאוד חוששת לאחר שהתחלתי לקרוא על המחלה. האם זה באמת לופוס? האם אני מקבלת את הטיפול הנכון, הפכתי לפרנואידית והיפוכונדרית מאדם שכלל לא שם לב בעבר לכאבים פשוט זרמתי עם הכל...

שלום. כמו בכל בעיה רפואית (כולל לופוס או בעיות דומות מאותה "משפחה") האבחנה נעשית על פי מכלול נתונים שכולל את התלונה העיקרית של המטופל, סיפור משפחתי, ממצאים בבדיקה גופנית ותוצאות של בדיקות עזר (בדיקות מעבדה, הדמיות ועוד). השילוב שציינת בשאלה- נשירת שיער, כאבי מפרקים, תגובה טובה לפרדניזון, ANA חיובי- יכולים להתאים למחלה אוטואימונית, כולל לופוס. בכדי לקבוע אבחנה יותר חד משמעית צריך, כפי שכתבתי קודם, לשקלל עוד נתונים. את זה ניתן לעשות רק במסגרת הערכה מסודרת במרפאה. אני חייב לציין שבדיקות המעבדה שציינת אינן בהכרח מכוונות דווקא ללופוס בגלל ש ANA בדר"כ אינו ציטופלזמתי (אלא בתוך הגרעין) ושאר הבדיקות שצירפת שליליות או גבוליות בלבד. פלקווניל היא תרופה שיכולה להתאים לבעיה שתיארת אולם לוקח לה זמן להשפיע, לפעמים 3 חודשים ויתכן שצריך סבלנות. בהצלחה!

מנהלי פורום לופוס