תוצאות בדיקות נוגדנים

דיון מתוך פורום  לופוס

07/08/2020 | 15:13 | מאת: רעות

שלום, אני בת 27, בריאה בד״כ, לפני חצי שנה עשיתי בדיקות נוגדנים (כחלק מהכנה לסטאז׳ דיאטנים, לבדוק איזה חיסונים חסרים) ובבדיקה גילו נוגדני dna ברמה של 208 כשהנורמה הוא 0-6, כל שאר התוצאות יצאו תקינות, עשיתי בדיקה נוספת וישנה עליה בנוגדנים ובנוסף הפעם מבחן ana יצא מנוקד, 1:40. האם זה תקין? אין לי כאבים במפרקים (זאת שאלה שחזרה ע״י הרופא משפחה מספר פעמים).. הראומטולוג שראה את הבדיקות (לא הייתי אצלו פיזית) אמר שאין צורך לעשות כלום.. האם כדאי לבקש בדיקות שתן ולהיות במעקב על זה בכל זאת?

09/08/2020 | 17:28 | מאת: תגובה

הי. לא ברור למה בבדיקת נוגדנים לסטאז' בודקים ANA ואנטי DNA. אם כך, מדובר בתוצאה מקרית, ויתכן שהיא חסרת משמעות. מצד שני, עכשיו, כשיש תוצאה חריגה, אי אפשר להתעלם לגמרי. כדי לשלול מחלה אוטואימונית, צריך לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת. בין היתר, לחזור על בדיקת אנטי DNA - גם באותה שיטה שנעשתה וגם בשיטה אמינה יותר (קריטידיה או אימונופלורוסנס). בהצלחה

09/08/2020 | 21:18 | מאת: רעות

הבדיקות שצירפתי זה מהפעם השניה שעשיתי.. בפעם הראשונה הופיע בנוגדני dna 208 ועכשיו 280, בזמנו מבחן ana יצא תקין ועכשיו יצא מנוקד 1:40.. הראומטולוג שראה את הבדיקות אמר שהכל תקין ולא לעשות כלום כי המבחן DNA Ab CONF יצא שלילי, אני לא יודעת אם הוא הסתכל על הבדיקות הקודמות גם כי לא הייתי אצלו, זה ייעוץ מרחוק.

טוב שזה שלילי (CONF), אבל עדיין, הרבה תלוי בהערכה של הראומטולוג. ערך של 200 בבדיקת ELISA הוא עדיין גבוה. החלטה על צורך במעקב תלויה בהרבה גורמים: בדיקה גופנית (אני מבין שחסר), גורמי סיכון ובדיקות מעבדה (נתת רק חלק). מציע להשלים הערכה בבדיקה פרונטלית עם ראומטולוג ואז לקבל החלטה.

09/08/2020 | 22:37 | מאת: רעות

קודם כל, ממש תודה על המענה המפורט והמהיר, אני מוסיפה עוד בדיקות שעשו לי בשתי הפעמים, לא יודעת אם זה קשור..

מנהלי פורום לופוס