פענוח תוצאות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  לופוס

20/04/2020 | 16:30 | מאת: הדס

ד״ר וולמן שלום, אני בת 29, בהריון בשבוע 4 וכמה ימים. בבדיקות דם התברר שיש לי lac חיובי ובעקבות זה עשיתי בדיקות נוספות. אשמח לעזרה בפענוח התוצאות שלהלן. תודה רבה SSA ro - קטן מ-0.2 SSB la - קטן מ-0.2 C3 - 86 mg/dl C4 - 23 mg/dl ANA - negative DNA - קטן מ-1

הי, הנתונים שמופיעים בשאלה שלך חלקיים מאוד. ההחלטה על צורך בטיפול ובסוג המעקב תלוי במספר גורמים: - רקע רפואי שלך ומשפחתך - הסיבות בגינן נלקחו הבדיקות - ערכים של LAC חיובי והאם נלקח בעבר. - ערכים של נוגדנים אחרים שקשורים לקרישיות יתר. - ערכים של בדיקות מעבדה נוספות (הסטוריה של ספירת דם, כימיה, שתן ועוד) - בקיצור, זה ענין קצת מורכב. המלצה עיקרית היא לפנות לגניקולוג מומחה להריון בסיכון ולהתייעץ איתו לגבי אופי המעקב, החלטה על טיפול תרופתי לדילול דם. בהצלחה!

20/04/2020 | 19:57 | מאת: הדס

תודה רבה על ההסבר. אני במעקב אצל רופא נשים כמובן ומתחילה טיפול תרופתי, רק רציתי לשאול נקודתית לגבי הבדיקה הזאת אם הערכים בה תקינים. ציפיתי לערכים ״חיובי״ או ״שלילי״ ותשובה כמו ״קטן מ-1״ בילבלה אותי. שוב תודה

מנהלי פורום לופוס