שאלה ..................

דיון מתוך פורום  לופוס

10/11/2019 | 12:37 | מאת: משי

היי אני בת 23 ואני מאובחנת עם דלקת מפרקים כבר שנה ומטופלת בפרדניזון פלקויניל. בבדיקת דם dna היה לי 1 ועכשיו יש 2 . מה זה אומר? האם יש לי לופוס? תודה על העזרה

אבחנה של לופוס נקבעת לפי מכלול פרמטרים, כולל בדיקות מעבדה וממצאים בבדיקה גופנית (ועוד). אנטי DS-DNA היא רק אחת מהם, כך שלפי הנתונים שרשמת לא ניתן לקבוע אם כן או לא. בנוסף, הבדיקה הזו מבוצעת במספר שיטות, וחשוב להבין איזו שיטה יצאה חיובית- האם ELISA (כנראה שכן, לפי התוצאה שרשמת) שהיא פחות אמינה, או קריטידיה- יותר אמינה. פני עם השאלות לראומטולוג המטפל. בכל מקרה, גם אם נניח שיש לופוס, אם הביטוי הוא דלקת מפרקים, פלקווניל הוא טיפול מצוין (למרות שעלול לא להספיק). בהצלחה!

11/11/2019 | 11:27 | מאת: משי

תודה רבה לך

מנהלי פורום לופוס