כדור טרנקסל יכול לגרום ללופוס

דיון מתוך פורום  לופוס

07/05/2019 | 22:40 | מאת: רוני

ד"ר שלום, אני מקבל הרבה שנים טרנקסל לחרדות אבל קראתי שהכדור גם לאפילפסיה , וכדורים לאפילפסיה גורמים ללופוס, בדיקה של DNA DS AB יצא 11, בדיקות ANA עדיין בעבודה, בדיקת ANTINUCLEAR AB ANA רשום BORDERLINE , הבירור נעשה בעקבות אי ספיקת כליות, אני לא מרגיש או חש שום תסמונת של לופוס מלבד עייפות,האם כדאי להפסיק עם הטרנקסל ?

הרבה תרופות יכולות לגרום ללופוס קל או אפילו לופוס רק בבדיקות מעבדה, והבעיה חולפת עם הפסקת התרופה. הבדיקות שציינת הן גבוליות (ANA, אנטי DS-DNA) ולכן מציע לחדד את הנושא עם בדיקה חוזרת בשיטה אמינה יותר, למשל ANA בשיטת אימונופלורוסנס וכך גם אנטי DS-DNA, בנוסף להשלים אנטי היסטון שיכול לחזק אפשרות של תגובה לתרופה עם הוא חיובי. לציין כי אבחנה של לופוס נשענת על מכלול פרמטרים, בדיקות מעבדה וממצאים קלינים, וכמובן רק אם אין הסבר אחר לבעיות. שילוב המעבדה שציינת מוביל למסקנה שכדאי לעבור הערכה ראומטולוגית מסודרת. בינתיים, אם התרופה שאתה לוקח שנים מועילה לחרדות, לא כדאי להפסיק אותה.

מנהלי פורום לופוס