מחלה ראומטית שלא אובחנה

דיון מתוך פורום  לופוס

20/02/2019 | 15:58 | מאת: נגה

שלום רב, מזה 3 שנים מחפשת מחלה ראומטית שלא אובחנה בעלת התסמינים הבאים; כאבי מפרקים עם חום ואודם המתגברים בשינה, קשיון בוקר במפרקים,קשיי נשימה ,כאבי בטן והפרעות עיכול,כאבים בחזה , נשירת שיער משמעותית, התנפחות בטנית,צרבת ואי סבילות משמעותית לתרופות( שלא הייתה בעבר), ללא הרס שנצפה בצילום רנטגן במפרקים. הסימנים הפיזיים מכוונים ללופוס עם זאת כל בדיקות הדם תקינות מלבד טריפל apla שנמצאה חיובית וana שחיובית נמוכה 1:80. בגלל תוצאות הana הוחלט כי אינני עומדת בקרטריונים ללופוס. אנני מבקשת אבחון אינטרנטי עם זאת אשמח לדעת: 1. האם מוכרת לך מחלה הדומה בתסמיניה שעלי לבדוק ( אין ביטוי עורי מלבד אודם בפנים ,מדובר רק באודם ולא פריחה) 2. האם ישנה אופציה שana לא חיובית במדד גבוה כי מדובר בלופוס מושרה תרופות? 3. האם ייתכן שאני חולה בלופוס מושרה תרופות בגיל 33- נדיר אך אפשרי? מאד אודה לך על כל כיוון שיכול לתת אפשרות להתקדמות , מאד חולה ואובדת עצות. המווון תודה

אנסה להתמקד בתשובות לשאלות 1- כל התלונות שפרטת יכולות להתאים להרבה מחלות מתחומים שונים, כולל מעולם הראומטולוגיה. העובדה שANA וAPLA חיובים מחזקים שמדובר בבעיה ראומטולוגית. 2+3- בדר"כ לופוס מטיפול תרופתי מתבטא במחלה קלה יחסית עם כאבי מפרקים, פריחות ושינויים במעבדה. הכל אמור לחלוף אחרי הפסקת התרופה. אין קשר בין רמת ANA לתרופות. בדר"כ אנטי היסטון חיובי במצב כזה. ANA חיובי בכ 10-15% מאוכלוסיה בריאה והוא בפני עצמו אינו מהווה בעיה. תלוי בהקשר הקליני ובשאר המדדים

מנהלי פורום לופוס